Over mij


Ik ben in 1962 geboren en sinds mijn 18de jaar geïnteresseerd in fotografie. Het fotograferen heb ik mezelf eigen gemaakt door het simpelweg te doen en te experimenteren. Mijn kennis is dan ook geheel gebaseerd op eigen ervaringen en het lezen van tijdschriften en naslagwerken.

Na een ruime ervaring met de analoge spiegelreflex camera heb ik enkele jaren geleden de overstap gemaakt naar de digitale fotografie. Het digitale tijdperk maakte het mogelijk om deze mooie hobby op eenvoudige wijze verder uit te breiden met onder andere een eigen mobiele fotostudio. Diverse interesses zijn hiermee voor mij samengebracht.

Al sinds mijn tienerjaren ben ik gefascineerd door zwangerschap en geboorte. Het ontstaan van nieuw leven, het blijft steeds weer een mooie wonderlijke gebeurtenis welke we tegenwoordig op veel manieren kunnen volgen. Het fotograferen van een aanstaande moeder en het vastleggen van dat kleine wezentje kort na de geboorte is voor mij geweldig om te doen.

Mijn voorkeur voor het fotograferen van katten is ontstaan uit mijn liefde voor katten, ze zijn ontzettend eigengereid en lief, ik me een leven zonder kat niet voorstellen. Onze eigen huiskat is dan ook regelmatig het onderwerk van mijn foto's.

Gezondheidsredenen hebben mij in de afgelopen jaren genoodzaakt om met diverse creatieve bezigheden te stoppen, maar fotograferen is een van de dingen die ik graag wil blijven doen. Het kan hierdoor echter wel voorkomen dat ik het aantal afspraken in een bepaalde periode moet beperken.

 

Publicaties
Een selectie van mijn kattenfoto's werd in 2008 gebruikt ter illustratie van digitaal lesmateriaal over genetica bij katten, ontwikkeld door de Universiteit van Wageningen.

In het fototijdschrift ZOOM.NL werd in maart 2011 een van mijn kattenfoto's gepubliceerd.

Publicatie zoom hboetier